Prerada mleka

Naši preparati u sektoru prerade mleka

Mikrobiološka kontrola mleka i mlečnih proizvoda počinje od proizvođača i nastavlja da bude suštinski faktor tokom transporta i tokom različitih faza proizvodnje gotovih proizvoda. Higijena je svakako pitanje prioriteta za proizvođače u mlečnoj industriji i zahteva stalnu pažnju. Kontinuirano samonadgledanje je od suštinskog značaja za minimiziranje i sprečavanje rizika od kontaminacije od patogena kao što su salmonela, listerija i Ešerihija koli, kao i hemijskih ostataka od pesticida, biocida i tehničkih aditiva. Cilj je da se obezbedi dy hrana uvek bude bezbedna za zdravlje i potrošnju kupaca. Pored toga, higijena i bezbednost na radnom mestu takođe moraju biti u ravnoteži sa pitanjima bitnim za životnu sredinu.

Oblasti primene :
- Filtracija ( UF, MF, NF, RO, ROP)
- Rešenja za čišćenje na licu mesta ( CIP)
- Belt lubrikacija
- Čišćenje rezervoara
- Tretman vode ( Otpadne vode, pare, rashladne vode )
-Tretman vode ( dodatna dezinfekcija) - Evaporacija

Cilj:
- Značajne uštede vremena i troškova zbog smanjenja osoblja i lakših trendova poslovanja.
- Manji troškovi energije
- Potpuna i holistička dezinfekcija
- Smanjenje vremena čišćenja
- Smanjen rizik a više sigurnosti za dobar proizvod i prinos
- Uklanjanje biofilma i organskih zagađivača bez mehaničke intervencije
-Smanjen kontakt i rukovanje dezinfekcionim sredstvima
- Ušteda vode i predvidljivi troškovi dezinfekcije i čišćenja
- Poboljšanje kvaliteta vode
- Smanjenje neželjenih bakterija, gljivica, spora i virusa
- Omogućavanje proizvodnje bez grešaka ili sa znatno smanjenim greškama.

Poručite